Sitemiz Pamukkale Üniversitesi'nden Bağımsızdır.

PAÜ 2015 - 2016 Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru Koşulları

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN,

“Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” ile “Pamukkale Üniversitesi Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönerge” hükümlerine göre, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı ÖN LİSANS programları (Yurt içi Üniversitelerarası) Yatay Geçiş Koşulları ile diğer hususlar aşağıda belirtilmiştir.

A. BAŞVURU VE GEÇİŞ KOŞULLARI

1. Kurumlararası (Yurt içi üniversitelerarası) yatay geçişler, aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında ve Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan kontenjanlar çerçevesinde yapılır. 
2. Yatay geçiş başvuruları, sadece ilan edilen süre içerisinde yapılır. 
3. Yatay geçiş başvurusu yapabilmek için öğrencinin; 
a-) Hiçbir disiplin cezası almamış olması,
b-) Alması gereken 1.Sınıf Güz dönemi derslerinin tümünden geçer not almış olması, c-) Başvurunun, eşdeğer sınıf/dönem için yapılması, gerekir.
4. Kurumlararası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 veya eşdeğeri olması şarttır. (Genel Akademik Ortalama 4’lük sistemde 2.30’dur.) 
5. Önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına yatay geçiş başvurusu kabul edilmez. 
6. Pamukkale Üniversitesi içinde, aynı diploma programlarında birinci öğretimden ikinci öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapılabilir. 
7. Üniversiteler arasında, ikinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilirler. 
8. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği üniversitenin diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir. (Genel Akademik Ortalama 4’lük sistemde 3.30’dur.) 
9. Kayıt dondurmuş olmak, 1. sınıf öğrencileri hariç 2. sınıf öğrencileri için engel teşkil etmez. 
10. Vakıf üniversitelerinin bir programında burslu kontenjan dahilinde öğrenim görmekte olan öğrenciler, Pamukkale Üniversitesine yatay geçiş yaptıklarında burslarından feragat etmiş sayılırlar. 
11. Vakıf yükseköğretim kurumlarından Pamukkale Üniversitesinin birinci örgün öğretim veya ikinci öğretime geçiş yapan öğrenciler, geçiş yaptıkları bölümün öğrenim/katkı ücretini öderler. 
12. Yatay geçişle gelen öğrencilerin önceki diploma programından almış olduğu dersler muaf tutularak, diploma programını bitirdiği yükseköğretim kurumundan almış olduğu derslere göre genel not ortalaması belirlenir. 
 
B. ÖZEL DURUMLAR

1. Kamu kurum ve kuruluşlarında asli ve sürekli kamu hizmetlerinde görevlendirilenlerin, sürekli olarak bir başka yere atanmaları halinde, kendileri ile bakmakla yükümlü oldukları çocukları ve eşleri, eşdeğer diploma programının, son sınıf veya son iki yarıyılı dışında her sınıf veya yarıyılına eğitim-öğretim yılının başlamasından itibaren en geç bir ay içinde kayıtlı oldukları diploma programına girişteki merkezi yerleştirme puanları, Pamukkale Üniversitesinin ilgili diploma programının yerleştikleri yıl itibariyle taban puanından daha yüksek olmak şartı ile kontenjan aranmaksızın nakledilebilirler. 

2. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından yatay geçişte öğrencinin anne veya babasının, devlet hizmetinde görevli ise görevinin sona ermesi sebebiyle Türkiye’ye dönmesi, işçi ise kesin dönüş yapması halinde, yabancı dil sınıfı hariç en az bir yıl okumuş ve yıl sonu sınavlarının tamamını başarı ile vermiş olması yatay geçiş başvurusu için yeterlidir. Pamukkale Üniversitesinin ilgili yönetim kurulları bu yolla başvuran öğrencileri yurt dışı yatay geçiş kontenjanı kapsamı dışında değerlendirir. 

3. Türkiye’de hizmet görmekte olan yabancı diplomatların çocuklarının Pamukkale Üniversitesine başvuruları, kontenjan şartı aranmaksızın ilgili meslek yüksekokulu yönetim kurulu tarafından değerlendirilir. Başvurunun kabul edilmesi halinde her bir öğrenci için gerekli intibak programı hazırlanır. 

C. BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER
1. Başvuru Dilekçesi 
2. Öğrenci Belgesi 
3. Not Durum Çizelgesi (Transkript) Aslı 
4. Onaylı Ders İçerikleri (Ders içerikleri transkripte belirtilen ilgil üniversitelerin web adresinden alınacaktır, web adresi yoksa onaylı sureti öğrenciden istenecektir.)
5. Disiplin Cezası almadığını gösterir resmi belge 
6. ÖSYS sonuç belgesinin sistem çıktısı (https://sonuc.osym.gov.tr/
7. İkinci öğretimden birinci öğretime geçiş başvurularında öğrencinin % 10’a girdiğine dair onaylı belge. 
8. Yurtdışından özel durumlar nedeniyle, (B-1,2,3 üncü maddeler kapsamında) yapılan başvurularda, adayın öğrenim gördüğü üniversitenin Yükseköğretim Kurulu’nca tanınıyor olması, alt sınıflardan almadığı veya başarısız dersi bulunmadığına dair bir yazı getirmesi, belgelerin asıl veya noter tasdikli sureti, Türkçe tercümelerinin olması, ayrıca yükseköğretim kurumunu tanıtan (dersler ve ders içeriklerini belirten) doküman eklemesi gerekir.
9.Yurtdışından özel durumlar nedeniyle, (B-1,2,3 üncü maddeler kapsamında) yapılan başvurularda, ÖSYM sınav sonuç belgesi olmayan adayların Yükseköğretim Kurulu’ndan alacakları “Öğrencinin tanındığına dair yazı” getirmeleri istenir.
10.Devlet memuru konumundaki anne ve/veya babasının Türkiye’ye görev nakli nedeniyle kesin dönüş yapması nedeniyle yapılacak başvurularda bu nakle ilişkin resmi belgenin onaylı sureti.

D. BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ, ADAYLARIN BELİRLENMESİ 
Yatay geçiş başvuruları iki aşamada değerlendirilir: 
1- Ön değerlendirme; Ön değerlendirmede, adaylardan istenen belgelerin tamam olup olmadığına, geçiş için istenen asgari başarı ortalamanın sağlanıp sağlanmadığına bakılır. Başvuru Kriterlerini sağlamayan adaylar için durumlarını belirtir tutanak düzenlenir, adaylar kesin değerlendirmeye alınmaz. 
2- Kesin değerlendirme; Başvuru kriterlerini sağlayan adayların; merkezi yerleştirme puanının % 80’i, akademik ortalamanın %20’si alınarak, 100 üzerinden sıralama yapılır, buna göre asıl ve yedek adaylar belirlenir. Tüm puan türleri, 100’lük sisteme dönüştürülerek değerlendirme yapılır. 
a-) Kesin değerlendirmelere ve ayrılan kontenjanlara göre geçiş sağlanır 
b-) Programlara yatay geçiş yerleştirme işlemleri ilgili meslek yüksekokulu yönetim kurulu kararı üzerine yapılır.
c-) Dörtlük veya yüzlük sisteme göre elde edilen başarı notlarının birbirine dönüştürülmesinde, “Pamukkale Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin Başarı notu dönüşümleri içeren 35’nci maddesi hükümleri uygulanır.

E. KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER
Yatay geçişi ilgili yönetim kurullarınca uygun bulunan öğrencilerden kesin kayıt için aşağıda belirtilen belgeler istenir;
1. Nüfus Cüzdanı sureti,
2. Fotoğraf (Vesikalık 6 adet)
3. Bahar dönemi öğrenci katkı payı/öğrenim gideri makbuzu. (Bakanlar Kurulu Kararında açıklanan harç miktarlarına göre işlem yapılır)
4. İkinci öğretimden birinci öğretime yatay geçiş için başvuran öğrencilerden geldiği üniversitede %10’a girdiğine dair belge.
5. Üniversite hastanelerinden ve/veya tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu.* (Heyet raporu istenen programlar: Denizli Sağlık Hiz. MYO (Çocuk Gelişimi Programı hariç), Acıpayam Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma )

* Kayıtlı olduğu Üniversiteye kayıt sırasında heyet raporu teslim etmiş ise akademik birimi tarafından onaylanmış örneği.

F. BAŞVURU-DEĞERLENDİRME VE SONUÇLARIN İLAN TARİHLERİ, KAYIT YERİ
Posta ile yapılacak başvurularda gecikmeli başvurular işleme konulmaz. Başvurular, istenen belgeler tamamlanmış olarak ilgili meslek yüksekokullarına yapılır. Eksik belgelerle yapılan başvurular kabul edilmez, değerlendirmeye alınmaz. İlan edilen koşulları sağlamayan başvurular değerlendirilmeye alınsa bile yatay geçiş talebi ilgili kurullar tarafından uygun bulunmaz.

1- Başvuru Tarihleri : 25-29 Ocak 2016 
2- Değerlendirme Tarihleri : 01-02 Şubat 2016 
3- Sonuçların İlanı : 04 Şubat 2016

G. KESİN KAYIT TARİHLERİ VE YERİ:
1-  Kesin Kayıt Tarihleri (Asıl Liste) : 08-12 Şubat 2016
2-  Kesin Kayıt Tarihleri (Yedek Liste)* : 16-17 Şubat 2016
*(Yedek liste ilan edilen programlarda, Asıl listeden kayıt yaptırmayanların yerine listedeki sıralamaya göre kayıt yapılır.)
3- Kayıt Yeri: Rektörlük Binası Giriş Kat / Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Kınıklı Kampusü-Merkez / DENİZLİ

H. HÜKÜM BULUNMAYAN HALLER
İlanda belirtilmeyen hususlarda, “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri ile “Pamukkale Üniversitesi Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönerge” hükümleri geçerlidir.

 
Gizlilik Politikası | © Telif Hakkı