Sitemiz Pamukkale Üniversitesi'nden Bağımsızdır.

Paü Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği Bölümü

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM FAKÜLTESİ

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ

Programın Amacı:

Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda ülkesine ve milletine gönülden bağlı, milli değerlerini koruyup yaşatmayı amaç edinen, nitelikli, ahlâklı, sorgulayan, eleştiren, yaratıcı düşünceye sahip okul öncesi eğitimi ve öğretimine ilişkin evrensel bakış açısı ile alanıyla ilgili bilimsel araştırmalar ışığında öğretmenlik meslek bilgi ve becerileri ile donatılmış öğretmenler yetiştirmektir.

Program ile ilgili Sayısal Veriler:

*Öğretim Elemanı: 13

*Öğrenci: 298

*Not: Veriler 2023 yılına aittir. 

Mezunların Alacağı Unvan:

Okul Öncesi Öğretmeni

Programın İçeriği:

Lisans Derecesi alabilme şartları, dağılımı programda belirtilen (44) zorunlu ve (16) seçmeli dersi içine alan 240 AKTS'yi tamamlamak ve diğer şartlan yerine getirmektir. Zorunlu dersler arasında 2 eğitim öğretim dönemi boyunca alınan MEB bünyesindeki ilkokullarda staj yapmayı içeren "Öğretmenlik Uygulaması I" ve "Öğretmenlik Uygulaması II" dersleri de mevcuttur.

İstihdam Olanakları:

Okul Öncesi Eğitimi anabilim dalı mezunları; Milli Eğitime bağlı resmi ve özel ilkokullarda, okul öncesi öğretmeni olarak hizmet verebilecek bilimsel bilgi ve beceri donanımına sahiptirler.

Program ile İlgili Teknik Olanaklar:

Okul Öncesi Eğitimi ABD öğrencileri, üniversitemiz bünyesindeki tüm uygulama alanlarını kullanabilirler. Ayrıca öğretim görülen dersliklerde teknolojik imkanlar adına akıllı tahta, sunu cihazları vb. uygulama derslerinde kullanılacak malzemeler mevcuttur

 
Gizlilik Politikası | © Telif Hakkı